Visszahúzták kicsit nap végére a forintot Percről-percre

2018. május 18. 16:50    
nyomtatás
 
A reggeli stabil kezdés után délelőtt kissé tovább gyengült a forint, majd a délutáni kereskedés során - ahogy a dollár világpiaci erősödése folytatódott - újabb ütést kapott és 318,5-ig bukott az euróval szemben. Ez új kétéves forintmélypontot jelentett, majd nap végére kicsit szépíteni tudott a magyar fizetőeszköz. A dollárral szemben még ezzel együtt is 270 felett jár a kereskedés, amire fél éve nem volt példa.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Visszahúzták kicsit nap végére a forintot 2018.05.18 16:50

Nap végéhez közeledve picit gyengült a dollár az euróval szemben és talán ez segített abban is, hogy a forintot is visszahúzzák 318,5-ről 317,9-ig az euróval szemben. A dollár kurzusa pedig 270-ig ereszkedjen 271-ről.

A forint mellett a régió többi devizájánál is látszik némi visszaerősödés nap végén, így most a forintot is tényleg a nemzetközi hangulatingadozás rángatja.

Újra megütötték a forintot, már 318 felett az euró 2018.05.18 15:15

Délután újabb dollárerősödési hullám bontakozott ki, az euró/dollárnál elesett a szerdai 1,1765-ös idei mélypont, ez pedig újabb feltörekvő piaci devizagyengülést váltott ki, a kockázatkereülés ugyanis felerősödött. Ennek jegyében a forint is kapott egy ütést, rövid idő alatt 317,7-ről 318,5-ig tovább ugrott az euró, a dollárral szemben pedig 269,8-ról 271 közelébe ugrott az árfolyam.

A régiós devizáknál is újra látszik egy gyengülés, de fontos, hogy a forint a lengyel zlotyval együtt gyengül, nincs régiós leválás. A török líra újra nagyon csúnyán néz ki, a dollárral szemben visszazuhant 4,50-ig úgy, hogy szerdán onnan 4,40-ig vissza tudott kapaszkodni.

A 318-as ellenállás felfelé áttörésével nehéz pontosan azonosítható újabb ellenállást találni a grafikonon, a 320-as kerek (pszichológiailag fontos) szint kerülhet így a kereskedők-befektetők fókuszába. Az MNB jövő kedden tart kamatmeghatározó monetáris tanácsi ülést, amelyet követően esély kínálkozik például arra, hogy a jegybank, ha akar, mondjon valamit az elmúlt hetekben kialakult piaci volatilis pénz- és tőkepiaci helyzetről.

A dollár további erősödése miatt új idei csúcsra kapaszkodott az euróval szemben 1,1755-nél és a forint esése, illetve a dollár erősödése együtt 271 körülig tolta a dollár/forint árfolyamot.

Mélypontra estünk megint 2018.05.18 11:45

Szép csendben megint majdnem kétéves mélypontot látunk a forint esetében, 317,74-ig kúszott fel az euró jegyzése. Szerdán ugyanitt volt a jegyzés csúcsa, ott enyhült kicsit a nyomás.

A dollár jelenleg 269,64 forinton áll, míg az angol font 363,7-nél van.

Megütötték a forintot - Mit lép erre az MNB? 2018.05.18 10:38

Rég láttunk annyira heves mozgásokat a forint piacán, mint az utóbbi napokban, egy hónap alatt több mint 2 százalékkal gyengült a magyar deviza az euróval szemben. A közel kétéves mélypont apropóján a Portfolio elemzőket kérdezett arról, mire számíthatunk, illetve mit tehet az MNB, ha esetleg számára is kellemetlenné válik az esés.

tovább a cikkhez...

Pénteken is 317 felett indul a forint napja 2018.05.18 08:32

Péntek reggel 316,93-nál járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a csütörtök esti árfolyamnál. Az utóbbi napokban a magyar deviza már nem gyengült tovább, de nem is tudott eltávolodni a 317-es szinttől. A dollárral szemben 268,63-nál járt a magyar deviza, míg az angol font 363,16 forintba került.

Pénteken is 317 felett indul a forint napja

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a hét utolsó kereskedési napját, míg a cseh korona minimálisan mozdult. A feltörekvő piacokon a török líra az utóbbi időszak intenzív gyengülése után ma reggel minimális erősödéssel kezdett a dollárral szemben, az orosz rubel stagnált, a dél-afrikai rand viszont majdnem fél százalékot javított.

Egyelőre az euró-dollár árfolyamban sem látszik jelentős mozgás, az euró 0,15 százalékos erősödést mutat, így 1,1813-nál járt az árfolyam. Közben a japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font minimális erősödést mutat.

Pénteken is 317 felett indul a forint napja

Igazán fontos makroadat ma sem jelenik meg, esetleg az amerikai-kínai kereskedelmi vitákról szóló hírek hozhatnak egy kis mozgást a devizapiacra.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium