Előfizetői tartalom

Visszaugrott kétéves mélypontjáról a forint az amerikai hírekre

Portfolio
Bár minden idők második leggyorsabb gazdasági növekedési adatát közölte az első negyedévre a KSH (5,2% kiigazítva), a forint utána mégis gyengült és a délutáni órákban az euróval szemben héthavi, a dollárral szemben kétéves mélypontra bukott rendre 325,8-as és 291,4-es árfolyamnál. A forintgyengülésben szerepe lehetett annak a sajtóértesülésnek, hogy vizsgálják az amerikai hatóságok magyar üzletemberekkel és politikusokkal szembeni szankciók bevezetésének lehetőségét. Aztán a nap végén egyszerre két globális hangulatjavító hír is megjelent Amerikából (újraindulnak a kínai vámtárgyalások, elhalaszthatják az európai autóvámokat akár 6 hónappal), amelyek hirtelen erősítették a forintot is.

2019. május 15. 17:25 Megosztás Visszaugrott kétéves mélypontjáról a forint az amerikai hírekre Azokra a délutáni hírekre, hogy Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter újra Pekingbe repülhet a vámtárgyalások folytatása érdekében, illetve akár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés