Visszaugrott kétéves mélypontjáról a forint az amerikai hírekre Percről-percre

2019. május 15. 17:25    
nyomtatás
 
Bár minden idők második leggyorsabb gazdasági növekedési adatát közölte az első negyedévre a KSH (5,2% kiigazítva), a forint utána mégis gyengült és a délutáni órákban az euróval szemben héthavi, a dollárral szemben kétéves mélypontra bukott rendre 325,8-as és 291,4-es árfolyamnál. A forintgyengülésben szerepe lehetett annak a sajtóértesülésnek, hogy vizsgálják az amerikai hatóságok magyar üzletemberekkel és politikusokkal szembeni szankciók bevezetésének lehetőségét. Aztán a nap végén egyszerre két globális hangulatjavító hír is megjelent Amerikából (újraindulnak a kínai vámtárgyalások, elhalaszthatják az európai autóvámokat akár 6 hónappal), amelyek hirtelen erősítették a forintot is.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Visszaugrott kétéves mélypontjáról a forint az amerikai hírekre 2019.05.15 17:25

Azokra a délutáni hírekre, hogy Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter újra Pekingbe repülhet a vámtárgyalások folytatása érdekében, illetve akár 6 hónappal is elhalaszthatják az európai autószektorra megemelni tervezett vámokról a döntést, azonnal jelentős hangulatjavulást váltott ki világszerte a piacokon. A dollár esett, a részvényindexek ugrottak és mindez eleve segített a forintnak is, az európai autóvámos hír pedig áttételesen Magyarországot is érinti a jelentős autószektor súly miatt. A forint az euróval szemben 325,7 közeléből 324,5-ig ugrott, aztán 325 közelében mozgott, a dollárral szemben pedig 291-ről 289-ig ugrott, aztán 290-ig visszaemelkedett az árfolyam.

Kétéves mélyponton a forint a kirobbanó magyar GDP-adat után 2019.05.15 13:44

Délután újabb forintgyengülési hullám indult el, így az euróval szemben 325,2-ig ugrott az árfolyam (új héthavi forintmélypont) és mivel közben a dollár is erőre kapott az euróval szemben 1,118-ig, így a dollár/forint jegyzések 291 közelébe ugrottak. Utóbbi azt jelenti, hogy új kétéves mélypontra bukott a forint.

Átlátszó: Mészáros Lőrinc elleni szankciókat készítenek elő Washingtonban 2019.05.15 10:30

Az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy a Globális Magnyitszkij-törvény alapján szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre, írja közös cikkében a Wall Street Journal és az Átlátszó.

tovább a cikkhez...

Héthavi mélypontra esett a forint a kirobbanó magyar GDP-adat után 2019.05.15 10:07

A váratlanul erős magyar GDP-adatra kezdetben minimális gyengüléssel reagált a forint, az elmúlt percekben viszont esni kezdett és így az euróval szembeni jegyzések átlépték a 325-ös szintet. Ez azt jelenti, hogy tavaly október vége óta (csaknem hét hónapja) most a leggyengébb a forint. A dollár ellenében a 289,8-ig gyengült a forint, itt 290,7 feletti árfolyamnál beszélhetnénk új kétéves forintmélypontról.

Egyelőre alig rezdül a forint 2019.05.15 09:17

A várva várt első negyedéves GDP-adat a vártnál erőteljesebb növekedést mutat, a forint árfolyama viszont alig rezdült a hírre. Most még mindig 324,7-nél jár az euró árfolyama.

Újabb meglepetés! Itt a friss GDP-adat! 2019.05.15 09:00

Az első negyedévben - szezonálisan és naptárhatással igazítottan - 5,2%-kal bővült a magyar gazdaság, jelentette a KSH. A kiigazítatlan GDP-növekedési adat 5,3% volt, előzetesen az elemzők a Portfolio felmérése szerint 5,1%-ra számítottak, vagyis a teljesítmény még a magas várakozásoknál is erősebb volt valamelyest.

tovább a cikkhez...

Megint a 325 küszöbén billeg a forint - Hamarosan jön a fontos adat 2019.05.15 08:25

Szerda reggel 324,7-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából a tegnap esti jegyzéshez képest. Közen a dollárral szemben 289,65-nél járt a forint, míg az angol font 374 közelében volt. A KSH reggel kilenckor teszi közzé az első negyedéves gazdasági növekedés friss becslését, a várakozások szerint a magyar gazdaság kirobbanó teljesítményt nyújthatott, ami a forint esetében is hozhatna átmeneti erősödést. Így a piac is kiemelten figyeli az adatot.

Megint a 325 küszöbén billeg a forint - Hamarosan jön a fontos adat

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon a török líra megint fél százalékos gyengülést mutat, a dél-afrikai rand pedig 0,1 százalékkal gyengült.

Az euró-dollár árfolyam lassan megint az 1,12-es szintet közelíti felülről, tegnap délután kifulladni látszott az utóbbi napok euróerősödése. Közben a japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemen, az angol font pedig stagnált.

Megint a 325 küszöbén billeg a forint - Hamarosan jön a fontos adat

Ma nem csak Magyarországon, hanem egész Európában a GDP-adatok határozhatják meg a hangulatot, délelőtt az Eurostat is közli az első negyedéves adatokat.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium