Előfizetői tartalom

Éjszaka összeomlott a világ egyik legfontosabb devizapárja

Portfolio
Magyar idő szerint tegnap késő este fél 12 körül néhány perc alatt több mint 4%-ot erősödött a japán jen az amerikai dollárral szemben: ekkora mozgás ilyen rövid idő alatt rendkívül ritka a világ egyik legnagyobb volumenben kereskedett devizapárjában. Valószínűleg egy technikai tényezők által kiváltott hirtelen összeomlásról, azaz flash crash-ről lehetett szó.

Tegnap magyar idő szerint fél 12 előtt még a 109-es szint környékén tartózkodott a japán jen az amerikai dollárral szemben, ezt követően azonban néhány perc alatt összeomlott az árfolyam. A jegyzések egészen a 104,6-os szintig szúrtak le, ami kilenc és fél hónapos csúcsot jelentett a japán fizetőeszköz számára. Ilyen durva mozgások rendkívül ritkák az olyan nagy volumenben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés