Előfizetői tartalom

Először bocsát ki infláció-indexált kötvényt Németország - megvan a besorolás is

Portfolio
Németország a jövő héten először tervez kibocsátani pénzromlási ütemhez indexált kötvényt, amennyiben a piaci kondíciók kedvezően alakulnak. A tervek szerint az első kibocsátott tétel 5-5.5 milliárd eurós lesz, a futamideje pedig 10 év. A kötvény kamatfizetése, illetve a törlesztés az euró-zóna dohánytermékek nélküli harmonizált fogyasztói árindexéhez lesz kötve. A német államadósság kezelő ügynökség további kibocsátásokat is tervez a papírból, így a teljes piaci állomány elérheti a 15 milliárd eurót.

Szakértők szerint az infláció-indexált kötvények iránt a 2004 közepe és 2005 közepe között tapasztalt erőteljes érdeklődés után még mindig fokozott a piaci igény. Európán belül Németország a 12. ország, amely infláció-indexált kötvényt bocsát ki, az euró-zónát tekintve pedig a negyedik. Tavaly az európai országok által kibocsátott indexált kötvények állománya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés