Gyorsan visszahúzták a forintot az idei mélypontjáról Percről-percre

2018. február 14. 18:58    
nyomtatás
 
Szerdán délután a vártnál magasabb amerikai inflációs adat hatására hirtelen megütötték a forintot az euróval és a dollárral szemben, de aztán gyorsan visszahúzták idei mélypontjáról a magyar fizetőeszközt az euróval szemben. Estére már a dollár hanyatlását láttuk, így ez a feltörekvő piaci devizákról újra levette a gyengülési nyomást.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Gyorsan visszahúzták a forintot az idei mélypontjáról 2018.02.14 18:58

A várt feletti amerikai inflációs adat hatására az amerikai kötvényhozamok ugrottak, a részvényindexek estek és a dollár erősödött. Aztán a délutáni-esti órákban bár a kötvényhozamok magasabban maradtak, a részvényindexek gyorsan ledolgozták az esésüket és már pluszban járnak, közben pedig a dollár újra hanyatlik. Az euró ellenében a dollár kezdetben 1,23-ig ugrott, de aztán a gyors fordulat mellett 1,24 fölé emelkedtek a jegyzések. Mindez a forintot is vissza tudta erősíteni idei mélypontjáról az euróval szemben. A jegyzések 313 felett is jártak, most azonban már 312,3 körüli jegyzéseket látunk és a dollár újbóli esése miatt a dollár/forint kurzus a 251-et közelíti a bankközi piacon.

Szárnyal a dollár, esik a forint 2018.02.14 14:52

A forint idei mélypontjára esett az euróval szemben, 312,8-as szinten áll a jegyzés. Utoljára tavaly december közepén láthattunk ennél gyengébb árfolyamot.

Az amerikai inflációs adat után a dollár erősödött, ami az euró/dollár és a dollár/forint árfolyamában is tetten érhető.

Miután a januári amerikai infláció nagyobb lett a vártnál, így a korábban gondoltnál nagyobb mértékű monetáris szigorításra lehet számítani a befektetők szerint. Ez okozza a dollár erősödését, a kötvényhozamok növekedését és az amerikai tőzsdék esését.

Meglepetés az amerikai inflációban! 2018.02.14 14:34

Januárban - decemberhez hasonlóan - éves bázison 2,1%-kal növekedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ami meglepetést okozott, ugyanis az elemzők többsége a bázishatás miatt az infláció lassulására számított.

tovább a cikkhez...

Nagyot ment a jen, kivárnak a befektetők a fontos adatok előtt 2018.02.14 08:30

Habár tegnap átmenetileg erősödött a forint az euróval szemben, az euró/forint kurzus napok óta a 312-es szinthez tapadt.

Nagyot ment a jen, kivárnak a befektetők a fontos adatok előtt

A dollár ellenében azonban folytatta menetelését a hazai fizetőeszköz. Az amerikai dollárt 252 forinton jegyzik, ilyen erős árfolyamra egy hete nem volt példa.

Nagyot ment a jen, kivárnak a befektetők a fontos adatok előtt

Ez annak köszönhető, hogy az euró/dollár kurzus folyamatosan kapaszkodik felfelé, vagyis az euró erősödése kitartott az elmúlt napokban, és mostanra ismét az 1,24-es szintet közelíti a kurzus.

Nagyot ment a jen, kivárnak a befektetők a fontos adatok előtt

Az euró február elején érte el hároméves csúcsát a dollárral szemben 1,25-ös szint közelében.

Nagyot ment a jen, kivárnak a befektetők a fontos adatok előtt

A nemzetközi piacon a japán jen erősödését érdemes kiemelni, a fizetőeszköz ugyanis 0,6%-kal erősödött a dollárral szemben, így 107-es szintre került a jegyzés. Ez 15 hónapos csúcsot jelent a japán fizetőeszköz szempontjából. A japán GDP-adatok már megérkeztek, de elsősorban nem ez mozgatta az árfolyamot, hanem az, hogy a jen továbbra is menedékdevizaként funkcionál.

2018.02.14 08:25 A 80-as évek óta nem láttak ilyet Japánban

Ma friss GDP-adatok érkeznek Magyarországról és az Európai Unióból is, amire figyelnek a befektetők. Ugyanakkor a legfontosabb hír az Egyesült Államokból érkező inflációs adat lesz, ez nagyban meghatározhatja a piaci hangulatot.

Erről itt írtunk részletesen:

2018.02.13 15:35 Holnap visszatérhet a fejetlenség a tőzsdékre - Egy számra figyel az egész világ

Nagyot ment a jen, kivárnak a befektetők a fontos adatok előtt

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium