Adósság-átütemezésre készülhet Görögország

2011. április 22. 17:45    
nyomtatás
 
Pénteken két görög lapértesülés is egybehangzóan azt tartalmazta, hogy a hatalmas adósságnyomás alatt lévő ország az állampapírok futamidejének megnyújtását fontolgatja, hogy ezzel fenntarthatóvá tehesse államadósság-pályáját.


A Reuters összefoglalója alapján az egyik görög lap információi szerint a kormány "puha adósság átütemezésre" készül, amely egyrészt a meglévő adósság futamidejének meghosszabbításából, másrészt abból állna, hogy megpróbálna megegyezni a befektetőkkel az adósságtörlesztés paramétereinek módosításáról. További részletek nem ismertek.

Egy másik lap úgy tudja, hogy a görög kormány átlagosan 5 évvel hosszabbítaná meg a meglévő állampapírok futamidejét, de erről még nincs megállapodás, a háttérben zajlanak az informális egyeztetések.

Adósság-átütemezésre készülhet Görögország


Amint arról beszámoltunk, piaci körökben a hét közepén már azok a pletykák terjedtek, hogy Görögország esetleg a mostani húsvéti hétvégén bejelenti az adóssága átütemezését. A pletykát állítólag terjesztő Citibank, illetve alkalmazottja ellen vizsgálatot kezdeményeztek a görög hatóságok, illetve az előző napokban sorozatosan tagadták, hogy az adósság átütemezésről gondolkodnának.

2011.04.20 16:38
Hétvégén bejelentik a görög csődöt?


A pénteki görög lapjelentések tartalmát tudomásunk szerint eddig nem cáfolták kormányzati körökből.

A görög adósságátütemezés hátteréről és a potenciális láncreakcióról alábbi elemzésünkben írtunk:

2011.04.21 07:10
Életveszélyes lehet a csőd - Mégis jöjjön minél hamarabb?

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium