Besült a mai kincstárjegy-aukció! - Példátlan eset

2011. október 27. 11:35  english version   
nyomtatás
 
A 40 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre mindössze 22,8 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók a mai 12 hónapos DKJ-aukción (D121017), amelyet látva egyetlen ajánlatot sem fogadott el az Államadósság Kezelő Központ. Az aukció így sikertelen lett, amelyre még a 2008 őszén akadozó állampapírpiac mellett sem volt példa. Utoljára meghirdetettnél kevesebb benyújtott ajánlat 2003 januárjában volt a 12 hónapos aukciók történetében, de még akkor is adott el papírokat az adósságkezelő.


A rendkívül gyenge mai aukciós kereslet egyrészt az ország leminősítésével kapcsolatos aggodalmak országkockázatot megemelő hatásával, másrészt azzal függhet össze, hogy a befektetők az euróval szemben két és fél éves mélypontra eső forint mellett kamatemelésre számítanak, így kivárnak az állampapír vásárlásokkal.

Besült a mai kincstárjegy-aukció! - Példátlan eset


A rövid futamidejű határidős kamatláb-megállapodások 1-3 hónapos időtávra 25-75 bázispontos kamatemelést áraznak a Magyar Nemzeti Banktól.

Besült a mai kincstárjegy-aukció! - Példátlan eset

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium