Előfizetői tartalom

Így nyerészkednek a befektetők az európai pénznyomdán

Elképesztő rali folyik az eurózónás kötvénypiacon, amit a hétfőn elindult európai QE most még tovább fűthet. Bár ma éppen megtorpanás látszik némi profitrealizálás miatt, nagyon valószínű, hogy még kitart a momentum, hiszen a jegybank belépése a piacra teljesen felülírta a korábbi kereslet-kínálati viszonyokat. A legnagyobb potenciál pedig úgy tűnik, jelenleg a hosszú kötvényekben rejlik.

Új rekordok a kötvénypiaconA legtöbb eurózónás ország kötvénypiaca nyomás alatt van, a hozamok pedig rekord mélységbe süllyedtek a napokban, ugyanis éppen ezen a héten indult el az Európai Központi Bank államkötvény-vásárlásokkal bővített programja (QE). Ennek a keretében jövő szeptemberig 1100 milliárd eurót kíván ráönteni a piacra a jegybank, havi alapon pedig nagyjából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés