Közel 8%-os hozam a 3 hónapos aukción

2012. január 10. 11:44  english version   
nyomtatás
 
Közel háromszor annyi vételi jegyzés érkezett a mai 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióra (D120408), mint amennyit (45 milliárd forint) meghirdetett értékesítésre az Államadósság Kezelő Központ, így gond nélkül el tudta adni a papírokat. Igaz a befektetők megkérték az árát a rövid futamidejű finanszírozásnak: az aukciós átlaghozam ugyanis csaknem 8%-os lett, ami 2,5 éve a legmagasabb.


A 45 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 123,4 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amely egészségesnek mondható. A 2,7-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama viszonylag széles sávban, 7,68% és 8,05% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 7,98%-os lett. Ez bár 21 bázisponttal, azaz jelentősen alacsonyabb a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál (a D120502 jelű papírra vonatkozik), de még mindig 31 bázisponttal magasabb a múlt keddi szintén 3 hónapos kibocsátás átlaghozamánál.

Közel 8%-os hozam a 3 hónapos aukción


A mai aukciós átlaghozam, illetve rövid futamidejű határidős kamatláb-megállapodások is azt mutatják, hogy továbbra is intenzív a piacon beárazott további jegybanki kamatemelés mértéke. Ez 1 hónapos távon több mint 100 bázispontot, 3 hónapos távon akár 175-200 bázispontot is kitehet. Az MNB monetáris tanácsa ma nem-kamatmeghatározó ülést tart, két hét múlva kamatdöntő ülés következik. Akkor - a magyar pénz- és tőkepiaci feszültségektől függően - alapesetben egy legalább 50 bázispontos újabb kamatemelés következhet be a jelenlegi 7%-os alapkamathoz képest.

Közel 8%-os hozam a 3 hónapos aukción

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium