Magyarország kibocsátotta a szamurájkötvényt

2018. március 14. 08:03  english version   
nyomtatás
 
Ma Magyarország (több mint 10 év után) visszatért a jenalapú kötvénypiacra: 30 milliárd jen (hozzávetőleg 280 millió dollár) értékben adott el hároméves futamidejű szamurájkötvényt. Az árazás a Reuters szerint 0,37% kamatot jelent, ami 25 bázisponttal van a jen kamatswapok felett. A kibocsátás tényleges kamatterhe nem ennyi lesz: az államadósság-kezelő a politikájának megfelelően a kötvényt szinte biztosan elswapolja euróra.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

A hét elején már kiderült, hogy még a hosszú hétvége előtt dönthet jenalapú kötvények kibocsátásáról Magyarország. Tavaly júliusban kértünk egy 100 milliárd jenes (mintegy 930 millió dolláros) "kibocsátási ablakot" a szamurájkötvényekre, illetve ugyanekkora összegben úgynevezett Uridashi kötvényekre is. Az utolsó magyar jenkötvény tavaly járt le, az ÁKK már korábban szorgalmazta, hogy érdemes lenne a piacon maradnia Magyarországnak.Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium