Előfizetői tartalom

Rendkívüli dolog történt a magyar kincstárjegy aukcióján!

Portfolio
Meglepően alacsony vételi érdeklődés mutatkozott a szokásos keddi 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukció mai eseményén: a meghirdetett 40 milliárd forintnyi mennyiségre mindössze 32,6 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva az adósságkezelő szintén rendkívüli lépést tett: csupán 20 milliárd forintnyit fogadott el. A 3 hónapos aukciók történetében 2000 óta csak egyetlen egyszer fordult elő a mainál (0,82) alacsonyabb aukciós lefedettség (2003 decemberében csupán 0,14-es), és még a válság legintenzívebb: 2008-2009 fordulója körüli időszakban is ennél kissé magasabb volt minden egyes keddi napon az aktuális kereslet az éppen meghirdetett mennyiséghez képest.

A 20 milliárd forintnyi ma elfogadott mennyiség mellett az elfogadott ajánlatok hozam 1,25% és 1,38% között szóródott (ami viszonylag széles sáv az utóbbi hetek tapasztalatai alapján) és az átlaghozam 1,34%-os lett. Ez 4-4 bázisponttal magasabb a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál és a múlt keddi hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamánál.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés