Rendkívüli dolog történt a magyar kincstárjegy aukcióján!

2014. október 21. 11:47    
nyomtatás
 
Meglepően alacsony vételi érdeklődés mutatkozott a szokásos keddi 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukció mai eseményén: a meghirdetett 40 milliárd forintnyi mennyiségre mindössze 32,6 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva az adósságkezelő szintén rendkívüli lépést tett: csupán 20 milliárd forintnyit fogadott el. A 3 hónapos aukciók történetében 2000 óta csak egyetlen egyszer fordult elő a mainál (0,82) alacsonyabb aukciós lefedettség (2003 decemberében csupán 0,14-es), és még a válság legintenzívebb: 2008-2009 fordulója körüli időszakban is ennél kissé magasabb volt minden egyes keddi napon az aktuális kereslet az éppen meghirdetett mennyiséghez képest.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

A 20 milliárd forintnyi ma elfogadott mennyiség mellett az elfogadott ajánlatok hozam 1,25% és 1,38% között szóródott (ami viszonylag széles sáv az utóbbi hetek tapasztalatai alapján) és az átlaghozam 1,34%-os lett. Ez 4-4 bázisponttal magasabb a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál és a múlt keddi hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamánál.

Rendkívüli dolog történt a magyar kincstárjegy aukcióján!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium