Előfizetői tartalom

Rogán örülne, ha az MNB magyar államkötvényeket venne

Portfolio
Örvendetes lenne, ha a magyar jegybank átvenné az Európai Központi Bank gyakorlatát, azaz például a másodlagos állampapírpiacon venne kötvényeket - jelezte névvel vállalt véleményélt a Népszabadságnak Rogán Antal. A Fidesz frakció vezetője az állampapírpiac keresleti oldalának "megtámogatása" másik lehetséges irányaként azt is megemlítette, hogy a jegybank hitelkeretet biztosíthatna a kereskedelmi bankoknak magyar államkötvények vásárlására. Mindezt annak ellenére javasolta, hogy április óta már létezik ilyen (2 éves fedezett hiteltender), ami nem túl nagy érdeklődést vált ki a kereskedelmi bankokból.

A lap cikke egyrészt beszámol arról, hogy Varga Mihály tárca nélküli miniszter szerint nem a jegybanki devizatartalékok miatt van vita a magyar kormány és az EU/IMF között, hanem az adatkezelésről kell még egyeztetni a hitelnyújtókkal. Ezzel kapcsolatban az MNB sajtóosztálya a Portfolio.hu-nak azt a választ adta, hogy a devizatartalék felhasználása valóban nem volt tárgya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés