Sorban álltak a befektetők Ausztria 100 éves állampapírjáért

2017. szeptember 13. 09:32    
nyomtatás
 
Összesen 10,8 milliárd euró értékben tettek ajánlatot befektetők Ausztria 100 éves lejáratú államkötvényeire, amiből az adósságkezelő 3,5 milliárd euró értékben fogadott el ajánlatokat. Az így kialakult hozamszint 2,112% lett.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

2017.09.12 11:35 Nagy dobásra készül Ausztria - Európában még senki nem csinált ilyet

A Dealogic adatai alapján ezzel a tranzakcióval idén 43,6 milliárd dollárra nőtt a 30 évnél hosszabb lejáratú állampapírok kibocsátásának összértéke. Bár a tavalyi 63,5 milliárd dolláros rekord egyelőre nincs veszélyben, az idei év is jól illeszkedik az elmúlt évek növekvő trendjébe.

A 2,1% körüli hozam elsőre nem tűnik soknak egy 100 éves lejáratú állampapírért, annak függvényében viszont nem rossz befektetés, hogy ezzel párhuzamosan tegnap 5 éves kötvényeket -0,165%-os hozamszinten értékesített az osztrák adósságkezelő.


(Financial Times)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium