Mélypontján ragadt a forint Percről-percre

2018. február 9. 15:08    
nyomtatás
 
A részvénypiacok esése minimálisan mozgatta meg a forint árfolyamát reggel, később azonban nagyobb gyengülés bontakozott ki. A forint idei mélypontjára került.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Megállt a gyengülés 2018.02.09 15:08

Délután már csak mérsékelt mozgásokat láthattunk a forint piacán, miközben a nemzetközi befektetői hangulat nem javult.

Az euró/forint kurzus 312 felett maradt, így ha nem kapaszkodik vissza a hazai fizetőeszköz, akkor idei mélypontján zárja a hetet.

Esik a forint 2018.02.09 10:53

Délelőtt tovább gyengült a hazai deviza, az euró/forint kurzus 312,2-ig emelkedett, ami új idei mélypontot jelent. Az amerikai dollárt már 254,6-os szinten jegyzik.

A lengyel zloty is esett az euróval szemben, így a forint gyengülése nem "lóg ki" a sorból.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik 2018.02.09 09:25

A részvénypiacok esése minimálisan mozgatta meg a forint árfolyamát, vagyis a hazai deviza egyelore nem teljesít rosszul a fokozott volatilitás közepette. Tegnapi mélypontjáról azonban nem tudott felállni a forint, sot, néhány fillérrel tovább gyengült. Ugyanakkor a klasszikus menedékeszközök sem erosödnek érdemben, ami a komoly részvénypiaci zuhanás ellenére nem utal pánikhangulatra.

Az euró/forint kurzus 311,5 körül mozog péntek reggel, így a hazai deviza nem mozdult érdemben a tegnap esti árfolyamhoz képest. Igaz, csütörtökön idei mélypontjára szédült a forint árfolyama, ehhez képest az elmozdulás igazán minimális.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik

A régiós devizák sem mutatnak érdemi esést, így egyelőre nem lehet azt mondani, hogy a korábbi hangulatromlás közepette elkezdték volna adni a kockázatosabb eszközöket a befektetők, miközben a menedékeszközök sem igazán erősödnek.

Leginkább a volatilitás növekedéséről lehet beszélni, mintsem pánikról, hiszen az európai tőzsdeindexek ma már pozitív tartományban nyitottak, miközben az amerikai tőzsdék hatalmas esést produkáltak.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik

Az euró/dollár árfolyam 1,228-ig emelkedett a hajnali 1,225-ös szintről, a dollár/forint kurzus pedig 253,5 körül ingadozik. Miután az elmúlt napokban az euró eltávolodott hároméves csúcsától a dollárral szemben, ugyanezt a folyamatot láthattuk a dollár/forint árfolyamnál is.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik

Jó hír, hogy az Egyesült Államokban nem lesz kormányzati leállás, miután az utolsó utáni pillanatban megegyeztek a felek. Fontos makrogazdasági hírek azonban nem várhatóak a továbbiakban, hangulat alapú kereskedésre lehet számítani a devizapiacon.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium