Előfizetői tartalom

Nagy az ijedtség Argentínában

Portfolio
Tegnap igen nagy mértékben, 67 bp-tal 468 bp-ra emelkedett az amerikai államkötvényekhez mért argentin kockázati felár, mely a dél-amerikai piaccal kapcsolatos ijedtség mellett az amerikai kötvények hozamcsökkenését is tükrözi. Az argentin EMBI+ spread tavaly január óta a legmagasabb, múlt hétfő óta 150 bp-ot emelkedett. Ezen, hatalmas pesszimizmust tükröző adatok mellett első ránézésre meglepő, hogy az argentin peso tegnap 1.4%-ot erősödött a dollárral szemben, míg a brazil reál 3.1%-ot esett.

A peso meglepő erősödése bizonyára összefügg azzal, hogy állami tulajdonú bankok az argentin központi bank koordinálása mellett mintegy 150 millió dollár értékben vásároltak az argentin fizetőeszközből (lényegében devizapiaci intervenciót hajtottak végre tegnap is a peso védelme érdekében). A befektetők továbbra sem bíznak a dél-amerikai ország statisztikai hivatala...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés