Előfizetői tartalom

Rekordközeli pénzt rántottak ki a feltörekvő piaci kötvényalapokból

Portfolio
Az elmúlt 6 évben csak ötször volt annál nagyobb egyheti tőkekivonás a feltörekvő piaci kötvényalapokból, mint ami a február 14-ig tartó héten bekövetkezett és 2,9 milliárd dollárt tett ki - derült ki az EPFR adataiból. Az UniCredit elemzői emlékeztetnek rá, hogy a múltban ezek a nagy tőkekivonások mind egy-egy hosszabb tőkekivonási periódusnak alapoztak meg, de most azt hangsúlyozzák, hogy várhatóan nem lesz dráma, megmarad a feltörekvő kötvénypiacok iránti befektetői érdeklődés.

A január legvégén indult fejlett piaci kötvényhozam ugrás és részvénypiaci szakadás nem múlt el nyomtalanul a feltörekvő kötvénypiacokon sem: az EPFR legfrissebb adatai szerint ugyanis 2,9 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki egy hét alatt az ilyen piacokra szakosodott alapokból (amiből 2,7 milliárdot a kemény devizás alapokbeli tőkekivonás tett ki). Az UniCredit szerint ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés