FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Féléves mélypontra lökték az eurót az olasz aggodalmak

Portfolio
Kezdetben úgy tűnt, hogy a piaci szereplők számára megnyugvást hozott az a tegnap esti hír, miszerint visszaadta az olasz államfőnek a kormányalakítási megbízatást Giuseppe Conte, mivel az elnök nemet mondott az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és az Északi Liga pénzügyminiszter-jelöltjére, Paolo Savonára. Az euró az európai piacok nyitásakor 0,6%-os erősödésnél járt a dollárral szemben, ez azonban mostanra semmivé lett. Sőt, a délutáni órákban folytatódott az euró gyengülése, amivel új féléves mélypontra került az árfolyam. Közben a török lírára nehezedő nyomás enyhülni látszik, jelenleg közel 2,5%-os pluszban van az amerikai dollár ellenében.

2018. május 28. 14:54 Megosztás Féléves mélyponton az euró a dollárral szemben A jegyzés az 1,16-os szinthez közelít. Legutóbb tavaly novemberben volt ilyen gyenge a közös deviza. A gyengülés oka az olasz politikai válságban keresendő. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés