Előfizetői tartalom

Nap végére belendült a forint

Portfolio
Több ok együtteseként jelentõsen romlott tegnap délután óta a nemzetközi befektetõi hangulat, amelynek eredményeként reggel folytatódott a hullámszerű forintgyengülés. Délelőtt átmenetileg 293-nál is járt az euró jegyzése, majd ahogy megállt külföldön a hangulat romlása, a forint is stabilizálódott. Délutánra a magyar fizetőeszköz fokozatosan lendületbe jött.Fontosabb részletek Ben Bernanke Fed-elnök szerint jelzése szerint a következõ hónapokbeli kamatmeghatározó üléseken döntenek arról, hogy lassítsák-e az eszközvásárlások ütemét Ugyanez az üzenet derült ki a jegybank legutóbbi kamatdöntõ ülésének este megjelent jegyzõkönyvébõl is A piac eddig jellemzõen téli lassítással számolt, illetve számos szereplõt meglephetett a Bernanke által felvázolt konkrét menedrend Az elmúlt hetekben korrekció nélkül emelkedtek a vezetõ részvényindexek, illetve zuhant a jen a japán jegybanki élénkítés beárazása miatt, ezekben most markáns és természetes korrekció látszik Ez a devizapiacokon is a menedékkeresi üzemmódot élesztette fel, de a negatív hangulat napközben fokzoatosan enyhült A dollárt emellett a pénznyomda leállításával kapcsolatos várakozások is erõsítik, igaz ebben is látszott ma változás A befektetõi hangulatot az a hajnali kínai adat is rontotta, amely szerint a zsugorodás határvonala alá bukott a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index Az viszont nem javított a hangulaton, hogy a francia, a német illetve az eurózónából érkezõ beszerzési menedzser indexek is obbak lettek kissé a vártnál Magyarországon a piac már kezdte elhinni a magyar növekedési sztorit, ebben most újra törés lehet a válságadók belengetett emelése miatt A magyar állampapír hozamok csak mérsékelt emelkedést mutattak a forint gyengülésével párhuzamosan.

2013. május 23. 17:56 Megosztás Nap végére belendült a forint Délután megállt a részvénypiaci hangulat romlása, illetve a javulás jelei mutatkoztak, igaz nap végére az európai piacokon még mindig jelentős mínuszok mutatkoztak. A devizapiacokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés