500 forint ötszázas bankjegy
Deviza

Belehúzott a forint, lassan a 330 az új célpont

Portfolio
A csütörtökön látott erősödését folytatja ma is a forint, ha a hétvégén összejön a Brexit-alku, akkor szeptember közepe óta először láthatunk 330 alatti euróárfolyamot. Egyelőre a nemzetközi devizapiacon is a szavazást várják, ami majd további irányt adhat a kereskedésnek.

Péntek reggel 330,85-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából tegnap estéhez képest. Az elmúlt napokban újra a Brexit mozgatta a piacot, miután kézzelfogható közelségbe került a megállapodás az utolsó pillanatban. Tegnap a forint is ezekre a kedvező várakozásokra erősödött, a befektetők most abban bíznak, hogy szombaton a brit parlament is jóváhagyhatja a megállapodást. A dollárral szemben most 297,6-nál járunk, míg az angol font 382,66 forintba kerül.

A régiós versenytársak is minimális elmozdulást mutatnak egyelőre, a lengyel zloty minimálisan erősödött, a cseh korona pedig kismértékben gyengült az euróval szemben. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,7 százalékkal erősödött a dollárral szemben a szíriai tűzszünet hírére, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékot javított.

Az euró-dollár árfolyam az elmúlt napokban visszakapaszkodott 1,11 fölé a Brexitről érkező kedvező hírek miatt, hiszen az európai feszültség enyhülése az eurót támogatta. Ma reggelre 0,1 százalékos korrekciót láttunk, de így is 1,1115 körül jár a jegyzés. Közben a Brexitről érkező hírekre fel-le rángatják az angol fontot, ma reggel épp 0,3 százalékos gyengülést látunk a dollárral szemben a tegnapi komolyabb erősödéssel.

A piacokon most minden szem Londonra szegeződik a holnapi szavazás előtt, ma is elsősorban a parlamenti erőviszonyokkal kapcsolatos hírek mozgathatják az árfolyamokat.

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
forint érme