Most próbál újabb lendületet venni a forint a nagy menetelés után

Portfolio
Pénteken erősödött a forint az euróval szemben, így próbál eltávolodni a 345-ös szinttől az utóbbi hetek jelentős erősödése után. Közben a dollár a vártnál sokkal erősebb munkaerőpiaci adat hatására sem tudott igazán erősödni.

Péntek délután 343,5 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,4%-os erősödést jelentett csütörtök estéhez képest a magyar deviza szempontjából. Az utóbbi napokban már láthattuk, hogy a 350-es lélektani szint és a 348-as erős támasz áttörése után rövid időre elakadt a forint erősödése, 345 körül erőt gyűjtött. A jelek szerint innen próbál most megint elrugaszkodni a magyar deviza. A dollárral szemben jelenleg 303,7 körül járunk, míg az angol font 386,5 forintba kerül.

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty alig mozdult pénteken, a cseh korona viszont fél százalékos erősödésben van az euróval szemben, vagyis most hozzá kapcsolódik elsősorban a forint. A feltörekvő piacokon a török líra fél százalékot veszített a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,3%-os erősödésben van.

A dollár erősödésbe kapcsolt péntek délután a vártnál sokkal jobb munkaerőpiaci adatok hatására, azonban estére kicsit alább hagyott a lelkesedés. Így mindössze 0,2%-os erősödésben van az amerikai deviza, változatlanul 1,13 felett jár a jegyzés. A japán jen közben fél százalékkal gyengült a dollárral szemben, az angol font viszont közel egy százalékos szárnyalást mutat.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF