forintka191126getty
Deviza

Nagyon nekilódult a forint, közel az új rekord

Portfolio
Továbbra is 368 felett jár a forint az euróval szemben, ezzel karnyújtásnyira van történelmi mélypontjától a magyar deviza. Közben a nemzetközi piaci hangulat romlik a koronavírus-járvány terjedése és a közelgő amerikai elnökválasztás kockázatai miatt.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Közel az új rekord

Idén április 1-jén volt a leggyengébb a forint az euróval szemben, akkor egészen 369,6-ig szaladtak a jegyzések. Ma a nemzetközi tőkepiaci hangulatromlással párhuzamosan a forint is jelentősen gyengült a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben már 368,4-en állnak a jegyzések, vagyis közel egy egység választja el a forintot attól, hogy új rekordszintre gyengüljön az euróval szemben.

huf

368 felett

Az elmúlt percekben tovább romlott a külpiaci hangulat, nagyot ütöttek a tőzsdéken a befektetők, ezt a forint is megérezte. Az euró/forint kurzus 368,2-nél járt, ami alig több mint egy egységgel jobb a tavaszi történelmi mélyponthoz képest.

Pöckölgetik felfelé

Délután 368-as szint közelébe került az euró/forint árfolyam, vagyis a hazai deviza tovább gyengült. A forintnak nem tesz jót, hogy a nemzetközi befektetői hangulat kifejezetten borongós, a vezető tőzsdeindexek jelentős esést mutatnak, ez pedig a kockázatosnak számító, feltörekvő piaci devizák árfolyamán is nyomot hagy. A forint 0,8%-ot esett az euróval szemben a mai napon.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

A dollárral szemben már 313,5 körül járunk, napon belül 1,3%-os gyengülésben van a forint az amerikai fizetőeszközzel szemben.

367 felett

Nem tudott magához térni a forint, az euróval szemben 367 feletti szinteket láthatunk kora délután. A felzárkózó térség devizáinak nem tesz jót a koronavírus-járvány második hulláma okozta bizonytalanság, amelynek a következő időszakban egyre nagyobb gazdasági következményei is lesznek a vírus visszaszorítása érdekében meghozott európai korlátozó intézkedések nyomán. Mindez egyre közelebb viszi a forintot a tavasszal beállított, 370-hez közeli történelmi mélypontjához.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Már 367-nél az euró

Szerda délelőttre 367-ig emelkedett az euró-forint jegyzés, ez már fél százalékos forintgyengülést jelent tegnaphoz képest. A régióban hasonló mértékben gyengült a lengyel zloty is, a török líra pedig már majdnem 1%-os esésben van a feltüörekvő piacon.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Romlik a hangulat, történelmi mélypontja közelében toporog a forint

Szerda reggel 365,8 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,2 százalékkal volt magasabb a kedd esti árfolyamnál, vagyis tovább lépdelt történelmi mélypontja felé a forint. Az utóbbi egy hétben fél százalékkal gyengült a magyar deviza, amivel viszonylag jól állta a sarat a romló nemzetközi hangulatban. Ugyanakkor továbbra is karnyújtásnyira van a március végén látott rekordárfolyam 370 közelében, vagyis

még mindig az fenyegeti a forintot, hogy bármikor történelmi mélypontra eshet.

A dollárral szemben most 310,7-nél járunk, míg az angol font 405,5 forintba került szerda reggel.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai a régióban szintén mérsékelt gyengüléssel kezdtek, a cseh korona a forinthoz hasonló 0,2 százalékos visszaesést mutat az euróval szemben, a lengyel zloty pedig 0,4%-kal esett ma reggelre. A feltörekvő piacokon megint a török líra került eladói nyomás alá, ma reggel már 8,23 felett jár a dollárral szembeni árfolyam, ami újabb 0,6%-os gyengülést jelent tegnaphoz képest.

A romló nemzetközi hangulatban a dollár próbál tovább kapaszkodni az euróval szemben, most 1,1773 körül jár az euró-dollár jegyzés, ami 0,2%-kal alacsonyabb a kedd estinél. Közben a japán jen 0,2 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben is, míg az angol font egyelőre stagnál.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
strand tömeg víz balaton
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
pénz dollár biden trump amerikai elnökválasztás