Előfizetői tartalom

Kiderült, miért mondott le rendkívül furcsa körülmények között a török pénzügyminiszter, amit el is fogadott Erdogan

Portfolio
Egy napnyi hallgatás után hétfő este végül a török államfői hivatal közleményben jelezte, hogy elfogadta Tayyip Erdogan államfő Berat Albayrak pénzügyminiszter váratlan lemondását. Albayrak Erdogan veje, aki nagyon szoros szövetségese volt eddig az államfőnek, sőt annyira „tolta őt” az államfő, hogy sokan már Erdogan utódját és a leendő AKP pártelnököt látták benne. Így az, hogy Albayrak az Instagramon jelezte vasárnap a lemondását, nagyon sokakat meglepett és hétfőre nagyjából az is összeállt, hogy miért.

A líra utóbbi hetekbeli újabb mélyrepülése az elmaradt jegybanki kamatemelés miatt alakult ki és az árfolyam zuhanásról megint volt a hét vége felé egy gazdaságpolitikai tanácskozás a török elnöki palotában, amelyen váratlanul azt mondta Erdogan, hogy le kell cserélni a jegybankelnököt. Ezt szombat reggel egy elnöki közleményben be is jelentették és rögtön egy korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés