Előfizetői tartalom

Nagyítóval kellett keresni idén Európában a forintnál gyengébb devizákat

Alapvetően a dollár mélyrepüléséről szólt a 2020-as év a devizapiacon, elvétve lehetett olyan fizetőeszközt találni, mely veszített a dollárral szemben. Ezek főleg kifejezetten kockázatosnak számító feltörekvő piaci eszközök voltak. Első ránézésre a forintnak nem volt oka a panaszra, azonban a közvetlen riválisokkal összehasonlítva elég egyértelmű alulteljesítés jellemezte a magyar devizát.

Az év végére megjött a várva várt dollárgyengülés Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy 2020 válságos év volt a gazdaságban és a piacokon is, ez pedig szokatlan mozgásokat indított el a devizák esetében is. Főleg az év végére erősödtek fel a korábban is látott tendenciák, miután az addig kockázatként árazott forgatókönyvek nem valósultak meg. EUR/USD árfolyamának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés