Előfizetői tartalom

Megállíthatatlanul szárnyal a rubel, az oroszok már gyengítenék a háború közepén is

Portfolio
Hétéves csúcsra erősödött az orosz rubel a dollárral szemben, az orosz jegybank pedig már attól tart, hogy a túl erős deviza rontja az ország exportjának versenyképességét. De mi áll a rubel szárnyalása mögött, miközben továbbra is zajlik az orosz-ukrán háború? A piac tényleg azt igazolja vissza, hogy a nyugati szankciók nem működnek Oroszország ellen?

Március elején az ukrajnai háború kitörésekor 139-ig ugrott a dollár-rubel jegyzés, ami történelmi mélypontot jelentett az orosz deviza szempontjából. Akkor elsősorban a kemény nyugati szankciókat okolták a mozgásért. Azóta viszont 54,4-ig erősödött az orosz deviza, amire 2015 májusa óta nem volt példa – írja összefoglalójában a CNBC. USD/RUB árfolyamának alakulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés