Betört 380 alá a forint, közel egyéves csúcson a dollárral szemben

Portfolio
Szerdán átmenetileg 380 alatt is járt a forint az euróval szemben, azonban nem tudott tartósan ott maradni. Így továbbra is ezzel a lélektani határral birkózik a magyar deviza, a csütörtöki napot ismét 380 fölött kezdte, de a kora esti órákban ismét megcélozta a 380 alatti szintet. Mindeközben közel egyéves csúcson van a forint a dollárral szemben.

Közel egyéves csúcs a dollárral szemben

348,21-ig erősödött a forint a dollárral szemben, ami közel egyéves csúcsot jelent. Ezt a dollár gyengélkedése is segíti.

380 alatt a forint

A kora esti órákban 379,68-ig erősödött a forint az euróval szemben, egy dollárért pedig 348,46 forintot kell adni.

Ahogyan arról korábban is megemlékeztünk, egyelőre nem tud tartósan 380 alatt maradni a forint az euróval szemben, tegnap is járt már itt a hazai fizetőeszköz.

A német adatra erősödik az euró

A forintnak a dollár gyengélkedése is segít, a márciusi német inflációs adat után megint további kamatemeléseket áraz a piac az EKB-tól. Ennek hatására az euró több mint fél százalékkal 1,09 fölé erősödött a dollárral szemben.

Délután megint a 380-as szinttel kacérkodik a forint

A nap második felében 380,2-ig erősödött ismét a forint, ez a délelőtti gyengélkedés után már minimális, 0,1%-os javulást jelent szerda estéhez képest. A régióban a lengyel zloty 0,2 százalékkal, a cseh korona pedig szintén 0,1 százalékkal erősödött.

Még nem sikerült a nagy áttörés: a 380-as szinttel birkózik a forint

A forint kilátásairól beszélgetünk április 13-án a Portfolio Signature Klubon. Tartson velünk!

Csütörtök reggel 381,2 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,2 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. Tegnap átmenetileg a 380-as lélektani szint alá is esett a jegyzés, azonban a jelek szerint egyelőre nem tud tartósan ott maradni. A befektetők ma is elsősorban a bankszektorral kapcsolatos hírekre figyelhetnek a világban, továbbra sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy elmúltak az utóbbi hetek feszültségei. A piaci helyzet alakulása pedig a forintot is érinti, hiszen március közepén, amikor a problémák jelentkeztek, 400 körül is járt az euró árfolyama. A dollárral szemben most 351,8 körül járunk, míg az angol font 433,2 forintba kerül.

A forint legközelebbi versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot, vagyis folytatódik az a hónapok óta megfigyelhető tendencia, hogy a forint piacán mindkét irányban nagyobbak a kilengések. A feltörekvő piacon a török líra 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot, míg az orosz rubel 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben.

A nemzetközi piaci feszültségek az utóbbi hetekben az euró-dollár árfolyamon is nyomot hagytak, hiszen a bankrendszer problémáinak megjelenése inkább a dollár erősödését hozta, majd az utóbbi napok megnyugvása a korábbi mederbe terelte a jegyzést. Most 1,0839 körül jár a jegyzés, ez egyelőre minimális elmozdulást jelent szerda estéhez képest. A japán jen közben 0,3 százalékos erősödéssel kezdte a napot a dollárral szemben, az angol font pedig minimális javulást mutat.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF