Teljes fordulatot vett a forint

Portfolio
A péntek délelőtti megbicsaklást követően gyors erősödésbe kezdett a forint. Ennek nyomán délután a 380-as szint alá került a forint euróval szembeni árfolyama és az esti órákban itt stabilizálódott a kurzus.

350 alatt a dollár

A forint dollárral szembeni árfolyama estére a 350-es szint alatt stabilizálódott.

380 alatt az árfolyam

Ez euróval szembeni jegyzések 5 óra után a 380-as szint alá kerültek ismét.

Újra lefelé indult a forint

Késő délutánra a forint ismét gyengülni kezdett, távolodva a 380-as szinttől a 380,5-ös sáv felé lépett el. Az elmúlt időszakban rendre az euró-dollár árfolyamváltozásait követte a forint is, most pedig ugyan ez látszik, mivel a közös európai valuta is negatív sávba került a dollárhoz képest.

Az erősödő dollár a forintot is jobban leszakította, a gyengülés napon belül már mintegy 0,5 százalékos, és a 350-es szintig kúszott fel a váltás.

380-nál látszik stabilizálódás

A forint az euróhoz képest a 380-as szint körül mozog, de nincs nagy intenzitása az árfolyamváltozásnak.

A dollárhoz képest viszont gyengülésben maradt a magyar deviza, a 351,5-es csúcsról már visszakapaszkodott, de a 349-349,5 sávból nem tud kitörni.

Megbillent a forint

Az enyhe erősödés után viszont megfordult az irány, a forint ismét gyengül az euróhoz képest, átvitte a 380-as szintet.

A vártnál jobb amerikai inflációs mutató viszont most lendületet adhat a dollárnak is, amely már így is pluszban van az euróhoz képest.

Jó jelzést küldött a Fed által figyelt inflációs mutató

A Federal Reserve által szorosan követett amerikai inflációs mutató februárban a vártnál valamivel kevésbé emelkedett, ami némi reményt ad arra, hogy a kamatemelések segítenek enyhíteni az áremelkedést - írja a CNBC.

Jó jelzést küldött a Fed által figyelt inflációs mutató

Már napon belül pluszban a forint

Sokáig mozgott a 380-as szintnél a forint, de végül a 379,5-ös tartomány felé indult el az euróhoz képesti váltás. Követi az eurót, amely erősödik a dollárra az euróövezeti inflációs adatok miatt.

Újra sebességet váltott a forint

Már ismét a 380-as szint közelében jár a forint az euróhoz képest, ahogy a közös európai valuta is erőre kapott a dollárral szemben.

Visszatápászkodik az euró is a dollárra, amelyet a felemás euróövezeti adatok húztak le:

Megállt az erősödés

A forint az euróhoz képest nem tudott lényegesen elmozdulni, nem sokkal dél előtt maradt a 380,5-381,5 közötti sávban a váltás.

Megtorpanva, de visszatért az erősödés

A forint kisebb-nagyobb szakadásokkal, de visszatért a pozitív pályára: az euróval szemben már a 380,5-381 közötti sávban mozog, inkább erősödésre látszik most út. Az is fontos lehet a piacoknak, hogy a német és francia infláció is lassulást mutat.

Visszatalált a forint

Egy intenzívebb erősödéssel nem sokkal negyed 11 után már javított a forint, egészen a 381-es szintig talált vissza, és egyelőre folytatódni látszik a pozitív folyamat.

Az MNB negyedévvégi mankót ad a bankóknak

A magyar jegybank közölte, hogy pénteken 6 napos betéttendert tart a bankok negyedév végi likviditáskezelésének támogatására, a napi gyorsbetéti tenderrel együtt.

A bank közleményében azt is közölte, hogy április 4-én változó kamatozású betéttendert tart május 4-i lejárattal. A tenderek célja a monetáris transzmisszió erősítése.

A gyengülés folytatódik

A forint nagyon gyors ütéseket kapott a KSH adatközlése után, és vélhetően a visszaeső német kiskereskedelmi forgalmat is árazzák a piacokon, mivel Magyarország egyik legfontosabb exportpiacáról van szó.

A forint így az euróval szemben már 382,3 felett jár, amivel a kedd óta látott erősödését el is veszítette.

A dollárhoz képest is látványos a gyengülés, itt már a 351-es szintig szakadt be az árfolyam.

Csökkent a francia infláció, de nincs minek örülni

A némethez hasonlóan jelentősen csökkent a francia infláció márciusban az előzetes adatok szerint, ami javarészt a tavalyi magas bázisnak köszönhető. Az árnyomás továbbra is jelentős a francia gazdaságban, ez látszik a havi bázisú áremelkedésen.

Csökkent a francia infláció, de nincs minek örülni

A pocsék adatok után szakadt az árfolyam

A forint gyorsan elveszítette lendületét, gyors gyengülésbe kezdett miután a KSH közzétette a külkereskedelmi adatokat, amelyből kiderült, hogy a külkereskedelmi mérlegben 413 milliós hiány alakult ki. Ezzel a forint vissza is bukott a 381,5 körüli szintekre az euróval szemben, ahonnan fokozatosan tért vissza 381,4-ig.

Aggasztóan gyatra adat érkezett a legfontosabb magyar exportpiacról

Februárban éves és havi alapon is a várttól elmaradt a kiskereskedelmi forgalom Németországban, ami aggasztó képet fest az EU legnagyobb gazdaságának, Magyarország legfontosabb exportpiacának helyzetéről.

Aggasztóan gyatra adat érkezett a legfontosabb magyar exportpiacról

Még mindig tart a forint nagy csatája

Péntek reggel 381,5 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,4 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából tegnaphoz képest. Az árfolyam látványosan befagyott az utóbbi egy-két napban, nem tud elmozdulni a 380-as szint környékéről. A jelek szerint ez már túl erős támasz az árfolyamban a forint számára, viszont komolyabban a gyengülés felé sem tud elindulni a hazai fizetőeszköz. Vélhetően újabb hírekre vár a forint, hogy azok adjanak neki lökést a kulcsfontosságú határ áttöréséhez. A befektetők továbbra is elsősorban a bankszektorral kapcsolatos hírekre figyelnek, amennyiben újabb aggasztó hírek jönnek, akkor hamar elromolhat a hangulat. Ha viszont marad az utóbbi napokban látott nyugodt piaci környezet, akkor az a forintnak is segíthet akár a 380-as szint áttörésében. A dollárral szemben most 349,4-nél járunk, míg az angol font 432,9 forintba kerül.

A forint legközelebbi versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot. A feltörekvő piacon a török líra minimális elmozdulást mutat a dollárral szemben, míg az orosz rubel 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

Az euró-dollár árfolyamban a tegnapi német inflációs adat hozott megint egy kis mozgást, a vártnál magasabb maginfláció hatására újabb kamatemeléseket áraznak a befektetők, így az euró erősödött a dollárral szemben. MA érkezik az eurózóna előzetes inflációs adata, melyre ismét kiemelten figyelhet a piac. Most 1,09 körül jár a jegyzés, ami egyelőre minimális, 0,1 százalékos korrekciót, vagyis dollárerősödést jelent. A japán jen 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font egyelőre stagnál.

Címlapkép: Getty Images

Kellemetlen meglepetés a külkereskedelemben: mégsem javult a külső egyensúly

Januárban a külkereskedelmi mérlegben 413 milliós hiány alakult ki - derül ki a KSH ma közzétett felülvizsgált adataiból. Az előzetes hiányadat 165 millió euró volt, vagyis igen jelentős mértékben romlott a második adatközlésig a hiányszám.

Kellemetlen meglepetés a külkereskedelemben: mégsem javult a külső egyensúly

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF