Előfizetői tartalom

Ma sokan akartak 3 hónapos kincstárjegyet venni

Portfolio
A múlt heti igen gyászos vételi érdeklődés természetes korrekciója látszott a ma megtartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción, hiszen most az idei év legmagasabb vételi ajánlatát nyújtották be az elsődleges forgalmazók, ami az eleve csökkentett meghirdetett mennyiséghez képest rendkívül magas aukciós lefedettséghez vezetett. Az átlaghozam szintén rendkívüli, pontosabban minden idők legalacsonyabbja lett, összhangban azzal, hogy a piacon továbbra is adottak a jegybanki kamatcsökkentési várakozások. Ma az MNB a konszenzus szerint újabb 20 bázisponttal 3,60%-ra mérsékli az alapkamatot.

Az Államadósság Kezelő Központ a szokásos 50 milliárd helyett 40 milliárd forintnyi keretösszeget hirdetett meg értékesítésre a 3 hónapos diszkontkincstárjegyből (D140102), amelyre ma az idei év legerősebb vételi érdeklődése mutatkozott (164,2 milliárd forint). Ez nagyban összefügghet azzal, hogy a múlt keddi aukción rendkívül alacsony volt a vételi érdeklődés amiatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés