Előfizetői tartalom

Besült a 6 hetes magyar aukció (2.)

Portfolio
Az 50 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre mindössze 35,6 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók a ma megtartott 6 hetes (D111228) likviditási diszkontkincstárjegy aukción, amelyből egyetlen ajánlatot sem fogadott el az Államadósság Kezelő Központ. A mai eredménytelen aukció egyrészt a hétvégi hitelminősítői jelzések utáni gyenge vételi érdeklődéssel, másrészt feltehetően megugró hozamelvásárokkal függött össze.

Az állampapírpiaci aukciók kapcsán a problémák kb. 3 hete indultak. Amint az alábbi táblázatban látszik: azóta több olyan aukció is volt, amelyen a tervezett alatt értékesített papírokat az ÁKK, illetve két esetben volt sikertelen a kibocsátás (nem adott el egy forintnyi papírt sem).Arról, hogy a beszűkülő piaci forrásszerzési lehetőségek mellett az állam finanszírozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés