Előfizetői tartalom

Egy ország, ahol már lassan WC-papírnak sem jó a helyi pénz

Portfolio
A feltörekvő piaci devizák többsége jól teljesített a dollárral szemben az év első felében, volt azonban egy óriási kivétel. A súlyos válsággal küzdő, polgárháború szélére sodródott Venezuela fizetőeszköze idén - folytatva tavalyi mélyrepülését - már közel 300%-ot zuhant. Míg a hivatalos, lebegő árfolyamjegyzés 2600 környékén jár, a feketepiacon több mint 8000 bolivárt is elkérnek egyetlen dollárért.

Összességében erős félévet zártak a feltörekvő világ devizái, igaz ebben a világgazdasági növekedés élénkülése mellett a dollár általános gyengülése is szerepet játszott. A dollár gyengülésének okaival tegnapi cikkünkben részletesebben foglalkoztunk, most azt nézzük meg, hogy a feltörekvő országok devizái hogyan teljesítettek 2017 első felében.Kapcsolódó cikkünk2017.07.03Hiába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés