Előfizetői tartalom

Így magyarázkodik a svájci jegybank

Portfolio
Az egészen elképesztő sokkot okozó döntését a svájci jegybank azzal indokolja, hogy mára jelentősen megváltoztak a körülmények, a vezető jegybankok széttartó monetáris politikát folytatnak, a frank pedig gyengült a dollárhoz képest. Hozzátették, hogy a kamatok további vágásával kívánják megakadályozni, hogy szigorodjanak a monetáris kondíciók, és a devizapiacon aktívak maradnak majd. Ebből számunkra egyértelműen kitűnik, hogy elszámolta magát Svájc, a fél százalékos kamatszintcsökkentés mit sem ért az elképesztő piaci nyomás ellen.

A svájci jegybank úgy döntött, hogy mától eltörli a 2011 szeptembere óta érvényben lévő 1,20-es euró-frank árfolyamküszöbét, amivel a frank felértékelődését kívánta megakadályozni. Hozzátették, hogy ezen lépésüket kíséri majd egy fél százalékos kamatszintcsökkentés, ami a monetáris kondíciók szigorodását hivatott ellensúlyozni. Ők úgy gondolták, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés