Előfizetői tartalom

Ütik a forintot a leminősítés hírére

Portfolio
Az amerikai piacok mai nyitásával egyre bátrabbakká váltak a befektetõk, amely mögött leginkább a délelõtti jó német Ifo-index adat, illetve az állhat, hogy a görög hitelrészlet kiutalásához egy lépéssel közelebb kerültek a nemzetközi hitelezõk. Az egyre javuló hangulatban a forint is újra az erõsödés felé fordult és a jó külpiaci hangulatot egyelõre az sem tudta elrontani, hogy "lefújták" a brüsszeli EU-csúcsot, illetve mégsincs meg a ciprusi mentõcsomag. Az is kiderült, hogy idén már nagy valószínûséggel nem lesz magyar IMF-megállapodás. Az euróval szembeni forintjegyzések késõ délután újra kissé 280 alatti tartományba süllyedtek. A dollár délutáni esése miatt a zöldhasúval szemben újabb egyhavi csúcsra ért a magyar fizetõeszköz 216-os árfolyam mellett. A svájci frankkal szemben 232,5 körül járt kora este a kurzus. A hangulat azt követően romlott el a forint piacán, miután kiderült, az S&P leminősítette Magyarországot.

2012. november 23. 21:41 Megosztás Gyenge maradt a forint A leminősítés után az esti órákban sem tért magához a forint. Az euróval szembeni jegyzések a 282,50-es szinten ragadtak. 2012. november...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés