Előfizetői tartalom

Hanyatlik a forint - Mit lép a kormány és a jegybank?

Portfolio
A régiós trendek 20 egységgel erősebb forintot indokolnának a jelenleginél, azaz a jegybanki vezetőváltás ennyit magyaráz a mostani 303 körüli árfolyamból - fejtette ki meglátását a Portfolio.hu-nak Samu János. A Concorde elemzője szerint a forint árfolyama akkor nyugodna meg, ha a jegybanki vezetés tisztázná jövőbeli elképzeléseit a monetáris politikáról és ezzel kapcsolatban a forintról. Zsiday Viktor, a Plotinus Nyrt. elnöke szerint a kormány valójában nem akarja gyengíteni a forintot, de a tervezett lépései mégis ezt okozzák. Õ arra számít, hogy előbb kommunikációs szinten igyekszik majd nyugtatni a forintpiacot a gazdaságpolitika és ha ez nem sikerülne, akkor 320-330-as euró körül már konkrét beavatkozások jöhetnek. Azzal, hogy előbb kommunikációs szinten próbálkozhat a piacnyugtatással a kormány, egyetért egy névtelenséget kérő szakértő is. Õ egyébként a gazdaságirányítás sebezhetőségén kívül más fundamentális okot egyelőre nem lát a forint gyengülése mögött.

Amint forintpiaci hírfolyamunkban beszámoltunk róla: ma a magyar fizetőeszköz kilenchavi mélypontra esett az euróval és a svájci frankkal szemben.Kapcsolódó cikkünk2013.03.11Újra 303 felett az euróTisztázni kellene, hogy mit akar a jegybank A magyar monetáris politika és az ezzel kapcsolatos várakozások határozták meg a forint elmúlt napokban mutatott esését - fejtette ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés