Előfizetői tartalom

Miért kapott ekkora pofont az euró?

Múlt héten mintegy 2,5%-kal esett az euró a dollárral szemben főként a csütörtök-pénteki intenzív mozgások nyomán, ami annak ellenére alakult így, hogy a Fed szerda este még azt jelezte: kitart a teljes ütemű amerikai pénznyomtatási program mellett. A dollár múlt heti látványos erősödése, illetve az euró esése mögött mind technikai, mind fundamentális tényezők szép számmal meghúzódtak és könnyen lehet, hogy egy hosszabb trend elindulását látjuk.

Még tart a "pénznyomtatás" Előbb az ausztrál, az új-zélandi, illetve a kanadai dollárral szemben, majd a hét második felében egyre látványosabban a svájci frankkal és az angol fonttal szemben is erősödni tudott az amerikai dollár. Mindez amellett következett be, hogy a Fed a szerda esti kamatdöntésével azt jelezte: egyelőre fenntartja teljes ütemmel az eszközvásárlási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés