Előfizetői tartalom

Többhetes mélyponton ragadt a forint

Portfolio
Bár a ma hajnali kínai GDP-adat nem tért el érdemben a várttól, enyhén borongós hangulatban kezdõdött a hét a nemzetközi piacokon. Emiatt a forint dél körül egyhavi mélypontra bukott az euróval szemben (302,5 körül) és másfél hónapos mélypontra a dollárral szemben (223-nál). A nap további részében sem tudta összesedni magát a forint, miközben az államkötvények piacán mérsékelt hozamemelkedés következett be. A régiós devizák közül a forint mellett lej és a korona is gyengült, a török líra pedig új történelmi mélypontra hanyatlott. Amint rámutattunk: a forint többhetes mélypontra gyengülése mellett közel 4 éves mélypontra ereszkedett a magyar államcsőd kockázat piaci árazása, illetve történelmi mélypontra ereszkedett a forint kamattartalma. Éppen utóbbi az, ami aláássa a forint erejét.

2014. január 20. 21:59 Megosztás 302 körül stabilizálódott a forint Az este folyamán érdemben nem változott a forint árfolyama a fontosabb devizákkal szemben, az euró/forint árfolyam délután óta 302 körül alakul. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés