Előfizetői tartalom

Varga erősítette, az alaptörvény módosítása gyengítette a forintot

Portfolio
Ma reggel 300-ról heves forintgyengülési hullám bontakozott ki, amelynek keretében 303,5-ig ugrott az euró. Ezt egy átmeneti megnyugás követte, majd déltõl folyamatosan a 303 körüli szinten hullámzott a kereskedés, a svájci frankkal szemben pedig 245 körül járt a kereskedés. Mindkét devizával szemben új kilenchavi mélypontra küldték tehát a forintot. Ma délutáni bemutatkozó sajtótájékoztatóján aztán Varga Mihály a forinterõsítés szóbeli intervenciós eszközét használna és ennek hatására a magyar fizetõeszköz kb. fél százalékkal erõsödött is. Az euró jegyzései kora este 302 alatt jártak. Legközelebbi Portfolio.hu Klub rendezvényünkön a forint és más devizapiacok kilátásait is sorra vesszük. Részletekért kattintson ide!Fontosabb részletek Pénteken Matolcsy György "kiüresítette" a két eddigi MNB alelnök posztját A lépésnek lehet szimbolikus üzenete is, de akár olyan jelentése is, hogy az új vezetés (a piaci várakozásoknál hamarabb) akár heteken belül elkezd bizonyos (nemkonvencionális) intézkedéseket, amelyeket a márciusi inflációs jelentésben is "elõkészíthet" Ma életbe lépett az MNB új irányítási rendszere, amely 5 ügyvezetõ igazgatóra épül Varga Mihály új nemzetgazdasági miniszterként még pénteken újabb költségvetési módosító csomagot terjesztett be Ma Varga bemutatkozó sajtótájékoztatót tart A nemzetgazdasági tárca szombati közleménye szerint további lépések szükségesek a devizahitelesek érdekében Ma Orbán Viktor parlamenti beszédében az energiaszolgáltatóknak küldött "hadüzenetet", miközben a figyelem középpontjában álló alkotmánymódosításról nem beszélt A forintot egyrészt a jegybanki személyi változások, másrészt a készülõdõ intézkedések hatásának (monetáris élénkítés, devizahitelesek mentõcosmagjai) beárazása, harmadrészt az alkotmánymódosítás miatti, nemzetközivé vált konfliktus gyengíti A magyar fizetõeszköz gyengült a legnagyobbat (kb. 6,5%-ot) a feltörekvõ piaci devizák közül az elmúlt 3 hónapban Az állampapírok másodpiacán mintegy 10 bázispontos hozamemelkedés alakult ki a forintalapú kötvények körében A technikai elemzés alapján 305 körül kifulladhat az euró szárnyalása Piaci szakértõk szerint a gazdaságpolitika elõbb kommunikációs fronton próbálkozhat a forint erõsítésével, majd ha ez sikertelen lenne, akkor 320-330 körül konkrét beavatkozás is jöhet (pl. jegybanki intervenció)

2013. március 11. 17:20 Megosztás Gyengült a forint az elfogadott alkotmánymódosításra Arra a percekkel ezzelőtti hírre, miszerint elfogadta a magyar parlament a nemzetközi szinten is bírált negyedik alkotmánymódosítást, újra gyengülni kezdett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés