Előfizetői tartalom

Tudtad, hogy valaki 21 percenként meghal a dohányzás következtében?

Portfolio
1 700 000 egészséges évet veszít el Magyarország egy esztendő alatt a dohányzás, mozgásszegény életmód és az egészségtelen táplálkozás miatt. Ez azt jelenti, hogy ha összeadjuk az idő előtti halálozásokat és betegségben, korlátozottságban eltöltött éveket, akkor a közel 10 milliós lakosság 1 év alatt 1 700 000 tökéletes egészségben eltöltött évet veszít el - mutat rá friss kampányában a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet.

A dohányzás következtében 21 percenként, a mozgásszegény életmód miatt 35 percenként, az egészségtelen táplálkozás miatt pedig 10 percenként hal meg valaki hazánkban. Ha ezeket a kockázatokat csökkentjük, akkor nőhet az egészségben eltöltött évek száma. Az egészségtelen életmód következtében olyan betegségeket okozunk magunknak, amellyel növeljük a kockázatát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés