Előfizetői tartalom

Ennyit a magyar egészségügyről: Bukarest is beelőzte Budapestet

Webbeteg.hu
Az Európai Bizottság legutóbb 2015 őszén készítette el az Életminőség az európai városokban című felmérését, melyben az európai lakosok elégedettségére volt kíváncsi többek között az egészségügyi szolgáltatásokkal, a sportolási lehetőségekkel, a levegőminőséggel, a városok zajszintjével, a tisztasággal, illetve a zöldfelületekkel kapcsolatban. Talán nem lep meg senkit, hogy az egészségügy területén elég elkeserítő helyet foglal el Budapest az európai fővárosok listáján, ugyanakkor a sportolási lehetőségekkel és a zöldterületek nagyságával a lakosok többsége elégedett nálunk. Persze nem csak a fővárosok között, de regionális szinten is vannak különbségek.

A kutatás során 79 európai nagyvárosban 40 ezer embert kérdeztek meg személyesen vagy telefonon az Európai Bizottság megbízásából, amire már a megelőző években is sor került (ezelőtt 2012-ben legutóbb), így az adatok összevethetőek a korábbi adatokkal. A felmérés egyedülálló abból a szempontból, hogy kifejezetten az emberek életminőségére fókuszál: az oktatás,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés