Előfizetői tartalom

Mi van?! Pont erre nincs pénze az államnak?

Egyszerre három miniszter próbál pénzt szerezni a 2004-ben bezárt és 2013-ban lebontott selypi gyártelep azbesztmentesítésére - számol be a Népszabadság. A veszélyes hulladék azóta is ott van a gyár helyén, közben a gyár működésének egészségügyi következményei egyre nyilvánvalóbbak. Az eltakarítás 1,3 milliárd forintba kerülne. A napilap által összefoglalt történet szerintünk megdöbbentő és ezzel kapcsolatban az állam működésére nézve egy szó jut eszünkbe: kudarc. Ilyenkor nehéz nem demagógnak lenni és nem felhozni a stadionpénzeket.

Szennyezett törmelék A Heves megyei Zagyvaszántóval határos Lőrincihez tartozó Selyp falu szomorú történetéről írt mai számában a Népszabadság. Itt 1971 és 2004 között gyártottak azbeszttartalmú termékeket. A gyár 2004-es bezárása után a telepet tavaly robbantásos technikával bontották le, a helybeliek emlékeznek az így kialakult méretes porfelhőre, ami ellepte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés