Üzlet

Sosem késő elkezdeni mozogni!

Portfolio
Egy kardiológus professzor legfontosabb egészségvédő tanácsa így hangzik: mindennap vidd le a kutyát sétálni. Akkor is, ha nincs kutyád. A mozgás lételemünk, fontos szerepet játszik számos betegség, közöttük a mozgásszervi panaszok megelőzésében és kezelésében is.

Bármilyen mozgásforma hasznos lehet, amiben az embert örömét leli, erőfeszítést igényel tőle, és a teljesítmény sikerélményt ad.

Helyes testtartás

"A megfelelő testi-lelki egyensúly megteremtéséhez elengedhetetlen a mozgás beépítése a mindennapi életünkbe. Javasolt heti 2-3 alkalommal sportolni, és olyan mozgásformát választani, amit szívesen végez az ember, ami feltölti a testet energiával" - tanácsolja Orosz Krisztina az Alfa Egészségközpont gyógytornásza.

Az ülőmunkát végzőknek nem csak a rendszeres testmozgásra ajánlott odafigyelni, hanem arra is, hogy a munka közben helyes testtartást vegyenek fel, hasznos, ha a munkakörnyezetet ergonomikusan alakítják ki. Ezek megvalósításában is segíthet szakszerű tanácsokkal a gyógytornász.

Egyénre szabott terápia

Hát- és derékfájás, illetve más mozgásszervi panaszok esetén javasolt orvoshoz, vagy gyógytornászhoz fordulni.

"Nagyon fontos az első találkozás, a precízen felállított fizioterápiás diagnózis, mivel csak így lehet egyénre szabottan megtalálni a legeredményesebb módszert és a terápiás gyakorlatokat" - mondja a gyógytornász.

Orosz Krisztina specialitása a gerincbetegségek fizioterápiás vizsgálata és kezelése, ezen belül a lumbágó eredetének feltérképezése. Tartáshibák korrigálása, gerincferdülés és a porckorongsérv kezelése. Szakszerű segítséget nyújt a műtét utáni rehabilitációban is.

Sokféle technikát alkalmaz: a manuálterápia mellett a porckorongsérv kezelésére alkalmas McKenzie terápiát, különböző lágyrész mobilizációs technikákat, nyirokkeringést javító Földi-féle lymphdrenage-t és az inkontinencia kiegészítő kezelésében hasznos intimtornát.

"Ezeket a technikákat, módszereket a japán fejlesztésű, kinesiotape elnevezésű, rugalmas szalag segítségével tudjuk kiegészíteni" - teszi hozzá a gyógytornász.

A mozgásszervi panaszok, sportsérülések esetén használt színes tapaszok elősegítik az izom- és ízületi sérülések mielőbbi gyógyulását.

Gyógyító gyakorlatok

Az Alfa Egészségközpont szakgyógytornásza holisztikusan közelíti meg az adott problémát, nemcsak a tünetet, hanem a pácienst, a teljes embert figyelembe véve oldja meg a panaszokat ízületi, izom és kötőszöveti szinten. Az aktív mozgásterápia a páciens által önállóan végezhető gyakorlatokra építve megtanítja a beteget arra, hogyan képes önmaga befolyásolni és megelőzni a fájdalmat.

Funkcionális tréning

A test karbantartására, sérülések elkerülésére vagy éppen az abból való felépülésre a funkcionális edzések a legmegfelelőbbek, tanácsolja Orosz Krisztina. A funkcionális tréning felkészíti a szervezetet, az izomzatot a mindennapi igénybevételre, mindennapi mozgásokra. A csoportos edzések színes eszközhasználata, a gyakorlatok változatossága lehetőséget ad arra, hogy a törzsizmokat, a hát- és hasizmokat megerősítse, valamint az állóképességet fejlessze.
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde