Előfizetői tartalom

Támadnak a beteg kollégák

Portfolio
A nátha, a felső légúti hurut utálatos betegség, mert kellemetlen tünetekkel jár, rossz közérzetet okoz, és nincs ellene védőoltás. Bár a panaszokat lehet kezelni, az orrfolyás, a torokfájás, a köhögés rendszerint egy hét alatt elmúlik, elég egy beteg gyerek az óvodában, iskolában, vagy egy önfeláldozó kolléga, aki náthásan is bemegy dolgozni, és máris megfertőzheti a közelében lévőket.

KórokozóA nátha kórokozója a mintegy kétszázféle rhino-, illetve a gyomor-, bélrendszeri panaszokat is okozó adenovírusok valamelyike, amelyek ráadásul elég változékonyak, ezért aki felgyógyul egy korábbi fertőzésből, nem szerez védettséget az újabb vírusvariáns ellen. A mérsékelt égöv országaiban az emberek évente általában 2-6 alkalommal lesznek náthásak.TerjedéseA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés