Előfizetői tartalom

Veszélyes viszonyok, súlyos következmények

Portfolio
A szexuális úton terjedő betegségek (Sexually transmitted diseases, röviden STD) körébe több mint 20 kórokozó által kiváltott kórkép tartozik. Vannak közöttük könnyen gyógyítható fertőzések, és vannak olyanok, amelyek kezelés nélkül halálos szövődményekhez vezethetnek, ilyen például a HIV, a szifilisz. Aki úgy érzi, volt olyan könnyelmű szexuális kapcsolata, amire aggodalommal gondol, érdemes jelentkeznie szűrővizsgálatra.

Vannak szexuális aktus során átadható fertőzések, és vannak olyan nemi betegségek, amelyeknek kórozói más úton is terjedhetnek. A helyzetet súlyosbítja, hogy ezek a fertőzések elsősorban a fiatal felnőtt korosztályt érintik, és veszélyeztethetik a későbbi gyermekvállalási szándékot. "A betegségek terjedéséhez hozzájárul, hogy sokan nem tekintik szexuális aktusnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés