Előfizetői tartalom

20% helyett pofára esés: mit nem csinálnak jól a bankok?

Portfolio
Számos bank indult el nagy lendülettel a digitalizáció rögös útján, hiszen a sikeres adaptáció akár a bevételek 20%-os növekedését is eredményezheti, miközben rengeteg költséget takarít meg nekik. A digitalizálódó bankok körülbelül 60%-ánál azonban lassabb az átállás a tervezettnél, az esetek 15%-ában pedig gyakorlatilag semmi eredményjavulást nem hoz a technológia beiktatása - derül ki a Boston Consulting Group (BCG) legfrissebb tanulmányából. Az amerikai elemzőcég ad pár jó tippet a sikeres digitalizációhoz.

Azok a bankok, amelyek digitalizálódnak, akár 20%-kal növelhetik a bevételeiket, miközben a költségeik 30%-kal csökkenhetnek. A lakossági pénzintézeteknél ez a költség-bevétel hányadost 12%-kal csökkentheti. Egyelőre viszont sok bank küszködik azzal, hogy pénzt tudjon csinálni a digitalizációból - derül ki a BCG legfrissebb tanulmányából. 12 digitalizációt támogató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés