Előfizetői tartalom

7 elképesztő trükk, amellyel a maffiaállam kijátssza a nemzetközi közösség támadásait

Észak-Korea látszólag teljesen el van szigetelve a világtól, mégis irdatlan összegeket költ fegyverkezésre és atomfegyverek fejlesztésére, a lakosság pedig - bár éhezésben és nélkülözésben - mégis megél valahogy. Nem csoda, hiszen szabályosan maffiaállamot üzemeltetnek Kelet-Ázsia szívében. Összeszedtük, milyen nem adójellegű, külső forrásokból származnak a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság bevételei.

1. Trükközés a kereskedelemmelFotó: ShutterstockÉszak-Korea exportjának jelentős részét energiahordozók (főleg szénbrikettek és petróleum) és textilipari termékek alkotják, utóbbit gyakran "Made in China" felirattal látják el. Ezen kívül exportálnak többek közt még vasércet, szenet és nemesfémeket is - állítólag Észak-Korea az utóbbiban nagyon gazdag, megfelelő technológia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés