Előfizetői tartalom

10 intézmény, amely a legnagyobb állami vagyonokért felel

Portfolio
Körbejárta a világsajtót a hír, hogy a norvég állami vagyonalap kezelt vagyona átlépett egy egészen elképesztő határt, az 1000 milliárd dollárt. Az alap vagyonának ilyen gyors ütemű növekedésén még maguk a norvégok is meglepődtek, álmukban sem gondolták volna, hogy az olajpénzekből felhizlalt alap ilyen méreteket ölthet. A norvég állami alap egyértelműen a világ legnagyobbja, de vannak más országok is, ahol hasonló méretű alapokat kezelnek, így a CNBC cikke alapján összegyűjtöttük, hogy melyik az a 10 intézmény, amely a legnagyobb állami vagyonokért felel a világon.

A Kína uralta oldal.... 10. A kínai nemzeti társadalombiztosítási alap, 295 milliárd dollárMíg a legtöbb országnak egy állami vagyonalapja van, addig Kínának rögtön négy. Ezek közül az egyik a nemzeti társadalombiztosítási alap, amelyet az ország rohamtempóban elöregedő társadalma miatti problémák megoldására hoztak létre. Az alap 295 milliárd dollárnyi vagyont kezel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés