200-szor annyit keres a világ legnagyobb alapkezelőjének feje, mint a medián

2018. április 17. 08:26    
nyomtatás
 
Larry Fink, a BlackRock társalapítója és ügyvezetője tavaly 28 millió dolláros fizetést kapott, 10%-kal magasabbat, mint 2016-ban és 195-ször többet, mint amekkora a medián fizetés a cégnél - írja a Financial Times.


A BlackRock közleménye szerint Fink alapfizetése 900 ezer dollár volt tavaly, ehhez kapott még 10 millió dolláros bónuszt és további 17 millió dollárt érő céges részvényeket.

A pénzügyi válság által életre hívott Dodd-Frank reformok alapján az amerikai tőzsdén lévő cégek vezéreinek közzé kell tenniük, mekkora fizetést kapnak. Ez alapján Fink kompenzációs csomagja 195-szöröse a cégnél elérhető 142 ezer dolláros medián csomagnak, amit a BlackRock közel 14 ezer munkavállalójának fizetése alapján számoltak ki.

Miután azonban a BlackRock 142 ezer dolláros medián fizetése magasnak számít a piacon, Fink 195-szörös fizetési aránya még így is alacsonyabb, mint a Citinél, a Bank of Americánál, a State Streetnél vagy a BNY Mellonnál mért arányok. Lloyd Blankfein a Goldmannál például 163-szoroást kereste tavaly a mediánnak.

Címlapkép: AFP/Pedro Pardo

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium