Előfizetői tartalom

236 milliárd dolláros bizonyíték: ezek a befektetések lehetnek a jövő sztárjai

Portfolio
Rekord összegű, összesen 236 milliárd dollárt vittek a befektetők tavaly a passzívan kezelt befektetési alapjairól híres Vanguardhoz, ami az eddig mért legnagyobb éves tőkebeáramlás egy alapkezelőnél. A The Wall Street Journal cikke szerint a Vanguard rekord összegű tőkegyűjtése bizonyítja a passzívan kezelt és olcsóbb befektetési alapok egyértelmű térnyerését a piacon.

A Vanguard első indexalapját még 1975-ben indította útnak, néhány aktívan kezelt alapot leszámítva a fő irányvonalat a passzívan kezelt alapok jelentik az alapkezelőnél. A Morningstar adatai szerint a befektetőknek minden száz dollárnyi befektetés után 18 centet kell kifizetniük a Vanguard alapokért, szemben az átlagos 1,23 dolláros költséggel, amit az aktívan kezelt alapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés