Előfizetői tartalom

Az egész világ bögyében van a kínai nagybefektető, de Bécstől zöld utat kapott

Portfolio
Miközben szinte minden olyan felügyeleti hatóság vizsgálja a kínai HNA-t, ahova a cég betette a lábát, az osztrák hatóságok zöld utat adtak a kínai vállalatnak egy osztrák alapkezelő felvásárlásához. Az átláthatatlan tulajdonosi struktúrával bíró kínai cég legutóbb a német BaFin figyelmét vonta magára a Deutsche Bankban lévő részesedése miatt, ráadásul az osztrák alapkezelős tranzakciónak is köze van a német nagybankhoz - számol be a hírről a Financial Times.

Az osztrák felügyeleti szervek azt közölték, hogy nincs ellenvetésük azzal kapcsolatban, hogy a HNA többségi részesedést szerezzen a C-Quadrat nevű alapkezelőben, amelyen keresztül egyébként a kínai nagyvállalat a Deutsche Bankban is további részesedést szerzett. A kissé szövevényes tranzakciós megállapodás szerint, ha egyik érintett nemzeti felügyeleti szervnek sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés