Előfizetői tartalom

Az ukrán válság miatt fájhat Magyarország megmentőjének feje

Portfolio
A Templetonnál közel 200 milliárd dolláros portfólió köthető Michael Hasenstabhoz, aki több feltörekvő piaci országban is nagyobb pozíciókat vállalt fel, például Ukrajnában. Az ukrán-orosz konfliktus elmérgesedése miatt nagyobb átmeneti veszteséget szenvedhettek el a helyi kötvénypiacon, ez is felelős lehet azért, hogy két nagyobb alapjukból 5,5 milliárd dollárt vontak ki a befetketők 2013 vége óta. Szakértők szerint viszont ez nem okozhat gondot az alapkezelő számára, sőt az IMF-mentőcsomaggal az ukrán pozíciójuk a legjobban teljesítő eszköz lehet a következő időszakban - írja a Financial Times.

Neves külföldi szakértők is elmondják véleményüket a befektetési lehetőségekről a Portfolio.hu vagyonkezelési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Michael Hasenstab, a Franklin Templeton kötvényportfólió-menedzsere azzal vált híressé, hogy több országban is mert a piaccal szembemenni, így vásárolt nagyobb pakettet az ír-, a magyar- és az ukrán kötvénypiacon is....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés