Csúnya év vár idén az alapkezelőkre - 10 éve volt utoljára ilyen

2019. március 12. 09:38    
nyomtatás
 
Rengeteg változás vár idén az alapkezelőkre, és nem feltétlenül jó értelemben. A szektor kezelt vagyona idén először csökkenhet 2010 óta, ami összefügg azzal, hogy a kockázatkerülő befektetők a tavalyi kemény tőkepiaci év után inkább a likvidebb befektetéseket és a készpénzt választják. Emiatt pedig az elmúlt évtizedben most először csökkenhet az alapkezelői iparágban dolgozók száma - írja a Financial Times a Casey Quirk tanácsadó cég elemzésére hivatkozva.

A befektetési alapokat és alapkezelőket érintő legfontosabb EU-s és hazai szabályváltozások és új javaslatok is kiemelt helyet kapnak a Portfolio március 21-ei Investment, Wealth and Savings konferenciáján. Ne maradj le róla!
A költségcsökkentés áll majd az alapkezelők fókuszában idén, legalábbis ezt mutatja egy tanácsadó cég friss elemzése. A nagy alapkezelők közül már sokan bejelentették átfogóbb költségcsökkentési terveiket, amelynek egyik legegyszerűbb módja a létszámleépítés, miután az alapkezelői piac költségeinek mintegy 70%-át a bérkifizetések és a különféle bónuszok és béren kívüli juttatások teszik ki.

A felmérést végző cég szerint a létszámleépítések elsősorban a front office-ban, a befektetési és értékesítési oldalon zajlanak majd, de kiemelik ennek veszélyeit is, hiszen pont ezek azok a területek, ahol a legnagyobb károkat lehet okozni ügyfélmegtartás és tőkeáramlás oldaláról.

A Casey Quirk becslése szerint idén az alapkezelői piacon dolgozók száma 0,6%-kal fog csökkeni, amire legutoljára 2009-ben volt példa. Mindemellett a számítások szerint a globális alapkezelői piac kezelt vagyona is csökken idén 0,8%-kal, ami legutoljára 2010-ben esett meg.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium