Előfizetői tartalom

Elképesztő károkat okozott a történelem legnagyobb csalója

Portfolio
Közel hatszor akkora volt a globális hedge fund iparág novemberi vesztesége Bernard Madoff gigászi csalássorozata miatt, mint ahogyan azt a Credit Suisse / Tremont egy héttel ezelőtt jelezte. A svindler két jelentős alapot is a tönk szélére sodort, így tovább folytatódik a hedge fundok vesszőfutása: az év eleje óta átlagosan soha nem látott nagyságú, közel 20 százalékos veszteséget halmoztak fel az alapok.

Alaposan átrajzolta a Bernard L. Madoff nevéhez fűződő, már a kirobbanása után néhány nappal egyértelműen történelminek mondható botrány a világ pénzügyi szektorának helyzetét, különös tekintettel a hedge fundok világára. Az egyik legszélesebb körben ismert hedge fund indexszolgáltató, a Credit Suisse/Tremont a hatalmas piramisjáték okozta károkat felmérve ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés